Det var god stemning på dansegulvet. Foto: Ingvild Dolva

Bli-kjent-fest var stor suksess

Det ble full fest på Bogerud gård lørdag kveld.
Søndag, 24 november, 2019 - 23:02

Det ble en flerkulturell fest på Bogerud gård da Bøler frivillighetssentral og Flerkulturell Kvinneforening arrangerte «bli-kjent-fest» for kvinner og jenter fra Bøler-, Bogerud- og Skullerud-området.


Masse god mat ble servert på festen. Foto: Ingvild Dolva

Første gang

Styrer i Bøler frivillighetssentral, Vigdis Jensen, forteller at dette er den første gangen de arrangerer en slik type fest. Gjennom kvelden møtte det opp stadig flere unge jenter og eldre kvinner, som kunne samles rundt bordet for et godt måltid, bestående av mange forskjellige retter.

Selve festen var helt gratis å delta på, og de som ville kunne ta med seg matretter som alle kunne få smake på rundt middagen.

– Det som er viktigst for oss er at folk kommer, ikke at de skal ha med seg mat, forteller Khilat Chaudhury, leder av Flerkulturell Kvinneforening.


De yngste på festen utnyttet muligheten til å leke gjemsel mellom matbitene. Foto: Ingvild Dolva

Ideen kom på et matkurs

På Bogerud gård blir det ukentlig hold matkurs, sy- og strikkekvelder og språkkurs. Det var på et av matkursene at mange av deltakerne ville at maten de lagde skulle bli spist i en sosial sammenheng.

Mange som møtte opp

På facebook-arrangementet var det ikke særlig mange som ga uttrykk for at de skulle på festen, men Jensen har en forklaring på dette.

– Det går for det meste fra munn til munn. De som kommer er ikke nødvendigvis de som har sett arrangementet på facebook.


Det var ikke mange misfornøyde fjes å se under matserveringen. Foto: Ingvild Dolva

 

Emneord: