Bygger Friplass til barn og unge

På Haraløkka bygges for tiden én av tre Friplasser i Oslo. Målet er å få flere barn og unge i aktivitet.
Mandag, 4 november, 2019 - 11:44

Etter planen skal Friplassen på Haraløkka stå klar til bruk sommeren 2020. Banen vil legge til rette for både organisert og uorganisert trening. 

Friplass

Mindre friidrettsbane på 200 meter. En vanlig friidrettsbane er på 400 meter. 

Skal legge til rette for ulike friidrettsgrener, slik som høyde, hopp, kulestøt. Også generell styrketrening. 

Bygges på Høybråten, Hovseter og Haraløkka i Oslo.

Inkludere flest mulig

– Det er ikke bare Bøler IF som skal bruke anlegget. Derfor legger vi vekt på å bygge et solid anlegg. Alle som ønsker å trene på den måten Friplassen innbyr til er velkommen, forteller leder av Bøler IF Friidrett, Per Inge Østmoen. 

Østmoen er bekymret for at barn og unge sitter for mye innendørs, og håper et slikt anlegg vil gjøre at de unge kommer seg i aktivitet. Avdelingsleder ved idrettslinja på Ulsrud videregående skole, Lars Ulvik Martinsen kjenner også på denne bekymringen. 

Samarbeid med skolene

Martinsen tror ungdommene har et stort behov for tilbud i nærområdet, og mener Friplassen kan være et slikt alternativ. Han jobber på en av skolene i bydelen som vil ha tilgang på Friplassen, og ser fram til å legge undervisningen på Haraløkka. 

 

Emneord: 
Tags: