Flere hundre møtte opp på demonstrasjonstog fjerde helgen på rad. Foto: Sofie Nordsveen Hustad

Demonstrasjonene mot Tyrkia fortsetter

Demonstrasjonene mot president Recep Tayyip Erdoğan fortsetter. Fjerde lørdag på rad møtte demonstranter opp på Jernbanetorget for å marsjere i Oslos gater.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:50

Bakgrunn for demonstrasjonen:

- President Donald Trump trakk sine soldater ut av Syria

- 9. oktober 2019 angrep Tyrkia Rojava i Nord-Syria

- Tyrkia har okkupert 72 landsbyer og tre byer i Syria

- Kurderne vil stoppe invasjonen av Nord-Syria

I kontrast til forrige lørdag hvor det oppstod slagsmål og konflikter, var dette en fredfull demonstrasjon. Operasjonsleder for Oslo politidistrikt, Tore Solberg, fortalte til NTB at det gikk rolig for seg under lørdagens demonstrasjon.

Demonstrantene marsjerte fra Jernbanetorget, forbi Karl Johans gate, og videre mot Youngstorget. 

Hatice Lük ser annerledes på situasjonen

Hatice Lük, styreleder i Tyrkiske Foreningers Hovedorganisasjon i Norge, skriver til Dagsavisen at Tyrkia ikke mener at de kjemper mot alle kurdere, men ekstremistene som er terrorister og som er en fare for Tyrkias sikkerhet.

Demonstrasjonene, i regi av Ungkurd Norge Riksforbundet, ønsker at Tyrkia skal trekke seg ut av Nord-Syria. De vil også at det internasjonale samfunnet skal beskytte kurderne, hvor 11 000 soldater ble ofret i kampen mot IS. 

Amnesty støtter kurderne

Amnestys Europa-sjef, Marie Struthers, kommenterer til NRK at Tyrkias måte å utrydde meninger, som ikke støtter myndighetene, er uakseptabelt. Regjeringen setter munnbind på kritisk diskusjon i medier og sosiale medier, avslutter hun. 

Emneord: