Slik ser det ut når siste forestilling har begynt og den store kinodagen begynner å nærme seg slutten. Foto: Eskild Magnussen

Den store kinodagen

Odeon kino på Storo åpnet den store kinodagen med intet mindre enn et ti timer langt Ringenes Herre-maraton.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 13:53

Det har vært en jevn strøm av folk inn dørene på Odeon kino på Storo i Oslo. Den store kinodagen er et trekkplaster for veldig mange, da kinobillettene er nede i halv pris. Pågången er stor og man burde være tidlig ute for å sikre seg billett. Dette konstaterer ansatt ved kinoen, Ole Victor Corral, etter den mest hektiske perioden har gitt seg og han har tid til et lite pust i bakken.

– Vi har solgt mer enn 6000 billetter bare her, så dette er definitivt den største dagen i året.

Videre forklarer han hvordan det hele startet med en maratonfremvisning av Ringenes Herre-trilogien, der hver film varer i nesten tre timer.

– Det begynte ved midnatt og varte helt til klokka ti på morningen.


Avslappet stemning i barområdet mot slutten av kvelden. Foto: Eskild Magnussen

Joker og Sabeltann

Som om ikke det var nok fortsatte det med åpning av kinoen igjen to timer senere. Da er det full rulle fra morgen til kveld, med fremvisning av filmer helt til klokka igjen passerer midnatt. Så og si alle forestillingene var fullsatte, da folk som kanskje ikke fikk se filmen de hadde øverst på lista valgte og heller se noe annet, i stedet for å dra hjem igjen.

– Den desidert mest populære filmen i år har vært Joker med Joaquin Phoenix i hovedrollen, sier Corral. Og Kaptein Sabeltann for barna da, skyter han inn.

Nøyer seg ikke med en

Selv om de fleste av kinogjengerne kommer for å se filmen de har gledet seg mest til, er det også noe spesielt ved en dag som denne.

– Noen kommer for å se flere filmer samme dag, ikke bare en, avslutter Corral i det han er nødt til å returnere til skiftet sitt, som ikke slutter før klokka ett på natta.