Kollspiller slår ballen mot Askim VBK. Foto: Nigel Boyce (Koll IL)

– Det er litt langt å reise, men ellers bra

Lørdag 30. november skal både damelaget og herrelaget til Koll IL spille semifinale i norgescupen i Volleyball. Begge lagene skal spille mot Førde VBK.
Onsdag, 27 november, 2019 - 11:21

Damelaget til Koll IL skal reise til Førde for sin første semifinalekamp, mens herrelaget møter Førde VBK i Oslo. Lars-Petter Windelstad Kjos, pressekontakt i Koll IL, sier det er tilfeldig at både herrelaget og damelaget skal møte Førde VBK.

– Bortsett for at det er langt å dra, så er det bra av vi har trukket Førde VBK, forteller Windelstad Kjos

– Det er første gang vi har to lag i semifinalen. Vi har tidligere hatt en god periode med damelaget, de har vunnet NM flere ganger før. Herrelaget har aldri vunnet i NM før, sier Windelstad Kjos

Gode vinnersjanser

Windelstad Kjos tror på gode vinnersjanser for damelaget.

– Ifølge tabellen (eliteserien), så har vi et sterkere lag enn Førde. Det ser også ut som at Mari Aase Hole er tilbake fra skade. Hun er en av de beste spillerene vi har på damesiden i Norge. 

Det er veldig jevnt i eliteserien.

– Selv om vi ligger høyere opp på tabellen, kan det gå begge veier, avslutter Windelstad Kjos med. 

Førde VBK vant sist gang herrene spilte mot hverandre. 

– Det var helt jevnt da vi spilte mot Førde sist. Da ble det spilt fem jevne sett. Så var det Førde som vant til slutt. Det er også mange av spillerne våre som er fra Førde. Så det kan være en spesiell kamp for flere av spillerene våre, sier Windelstad Kjos.

Tror på Førde-seier 

Sissel Sande er styremedlem i Førde VBK 

– Det er jo spennende. Herrelaget er jo nesten Førde de også. De har vært en jevn konkurrent de siste årene vi har spilt mot dem, sier Sande. 

– Vi har hatt et generasjonsskifte i elitelagene våre. Det har vært mange nye som har kommet opp. Så jeg er fornøyd med hvor langt vi har kommet. Forhåpentlig blir det jevne kamper hvor Førde vinner til slutt, sier Sande. 

Emneord: