Edwin A. Ortiz (32) delte ut både kaffe og pepperkaker til de som møtte opp for å dele ut skjerf. Foto: Anastasia Møyland

Et varmere samfunn

1. november ble Norge fargelagt oransje. Kirkens Bymisjon sørget for utdeling av 17 000 skjerf, og håper det fører til en varmere førjulstid.
Mandag, 4 november, 2019 - 13:03

Siden 2011 har Kirkens Bymisjon arrangert en årlig aksjon for å gjøre samfunnet varmere. De oransje skjerfene er selve bildet på denne aksjonen, og er til for alle som enten trenger å varme seg i kalde tider, eller bare ønsker å vise støtte. Aksjonen kalles ”Gled en som gruer seg til jul”, der formålet er å spre litt varme i en tid hvor mørket kommer og det blir kaldere ute. 


Terje Lien (53) var en av de frivillige som valgte å stå opp tidlig for å dele ut oransje skjerf og klementiner. Foto: Anastasia Møyland​

Håper på å dele ut alle skjerfene

– I år har vi fått inn rundt 17 000 skjerf og det vil vi si oss fornøyde med. Vi fikk nok inn flere skjerf i fjor, men det var på grunn av TV-aksjonen. Kirkens Bymisjon sin aksjon var nok litt mer omtalt i fjor, sier Edwin A. Ortiz, som jobber for Kirkens Bymisjon. 

De frivillige som er med på å dele ut oransje skjerf, bruker rundt en time på dette. Dersom ikke alle skjerfene blir delt ut innen timen, kan man finne skjerfene som er igjen på statuer, trær eller i lyktestolper. 

– Vi håper jo at vi klarer å dele ut alle skjerfene, det vil jeg si at vi skal klare, mener Edwin. 

– Gjør en veldig god jobb

Marcus Norbakken (25) var en av dem som tok imot et oransje skjerf uten å egentlig vite formålet. Da han fikk vite det, ville han mer enn gjerne bruke skjerfet i fremtiden. 

– Jeg synes det er veldig bra at Kirkens Bymisjon gir ut skjerf til dem som fryser. Nå som jeg faktisk vet formålet med dette, kommer jeg til å bruke skjerfet. Dersom jeg ikke hadde visst det, hadde jeg nok bare tenkt at det bare var et vanlig skjef. Jeg syns at de i Kirkens Bymisjon gjør en virkelig god jobb. 


Mottok skjerf: Marcus Norbakken på Oslo Sentralstasjon. Foto: Anastasia Møyland 

 

Emneord: