Etterlyser flere kandidater

Etter fjorårets rekordlave engasjement har Studentparlamentet satt i gang omfattende markedsføring.
Fredag, 1 november, 2019 - 15:49

14. oktober åpnet den første av to perioder under valget hos Studentparlamentet; perioden man kan stille til valg. Siste mulighet for å stille er 6. november, og tidligere denne uken etterlyste Studentparlamentet flere kandidater. 

Aktivt valg

Marius Toresen, nestleder i Studentparlamentet, ønsker flere kandidater til valget.

– Vi vil jo ha så mange som mulig, det gjør noe med at det blir et ordentlig valg. Har man flere kandidater enn plasser blir det et mer aktivt valg, og det er sunt både for demokratiet og Studentparlamentet. Det er jo en sammenheng mellom antallet som stiller og engasjementet, kandidatene deler jo at man stiller og ber om stemmer, sier Toresen.


Valget er markedsført på alle flater, til og med på dass. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Omfattende markedsføring

– Engasjementet går opp og ned fra år til år. Fjorårets valgperiode var rekordlav, så vi har jobbet hardt i år for å bygge dette opp - både på sosiale medier og skolens plattformer. Jeg tror det er 27 som har stilt hittil, og det er akkurat nok til å fylle alle plassene - men vi ønsker jo gjerne flere så vi får fylt alle varaplassene også, sier nestlederen.

Han tror det er flere grunner til at folk ikke stiller, selv om de har gått aktivt inn for markedsføringen av valget.

– Folk er jo litt treige og trenger litt tid på å bestemme seg, mange er, eller skal, på utveksling i løpet av året og har mye å gjøre utenfor skolen. I tillegg har OsloMet mange elever, så informasjonen når nok ikke ut til alle.

– Vi har markedsført ganske mye, blant annet med info på alle dassaviser, vi har mailet tillitsvalgte, purret på sittende parlamentsmedlemmer - og på sosiale medier. 

Han tror også at mange tror man må være tillitsvalgt for å stille til valg, men det er ikke nødvendig.


Marius Toresen håper på å få med flere nye på laget etter valget. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Stemmeperioden går fra 13. november til 27. november, og vervene trer i kraft fra januar 2020.