Kringsjå Studentby ligger sør for Sognsvann i Bydel Nordre Aker. Foto: Kristina Hågensen

Flere ubehagelige tilnærmelser på Kringsjå

Samskipnaden i Oslo og Akershus tar grep for å unngå mer trakassering på Studentby.
Tirsdag, 19 november, 2019 - 19:11

Flere kvinnelige studenter har opplevd ubehagelig trakassering fra to fremmede menn på Kringsjå Studentby de siste dagene.

Saken ble ført opp av en student i Facebookgruppen International Students at The University of Oslo (UiO). 

Her vises det at flere har blitt trakassert i den siste tiden, spesielt ved Kiwi-butikken i området.

Uakseptabel oppførsel 

En av dem som havnet i en ubehagelig situasjon var Sandra Mjöll Markúsdóttir.

– Det skjedde med meg på Union864. Det var to karer sammen der, og en av de viftet med pengene sine mot meg og ba om nummeret mitt. Det var motbydelig, uttaler Markúsdóttir i Facebookgruppen, og bekrefter dette til Journalen.

Hun ønsker å benytte bilder fra kameraer i området til å finne ut hvem som trakasserte henne.

–  Jeg håper virkelig det er noen bilder fra hendelsen, fordi dette er helt uakseptabelt, fortsetter hun.

SiO tar grep

– Vi har informert politiet om saken. Vaktselskapet vi benytter, Securitas, vil også legge inn flere runder på Kringsjå. I tillegg har vi bedt personalet vårt på studentbyen om å følge ekstra med og melde fra om de observerer noe, sier informasjonsrådgiver hos SiO, Unn Helle, via e-post.

E-posten om saken ble sendt til alle leietakerne tirsdag 19. november. De minner om å ikke slippe ukjente personer inn i bygningen der man bor, å bli litt kjent med naboene, og å si fra om man observerer ufin atferd.  

– Ved behov oppfordrer vi å kontakte politiet, avslutter informasjonsrådgiveren. 

Applauderer SiOs handling

– Jeg er veldig fornøyd med SiOs reaksjon. Da jeg tok kontakt med dem, var jeg ikke helt sikker på hva de kunne gjøre med dette. Jeg forventet ikke at det skulle komme noen tiltak, sier Markúsdóttir. 

Hun er glad for de tiltakene SiO har tatt, og for at alle studentene har blitt informert om det via e-post. I tillegg uttaler hun at hun alltid har følt seg trygg i Kringsjå området, men at hun er skuffet over det som skjedde.

– Hendelsen var en påminnelse om at kvinner fremdeles blir truet og ydmyket hver dag av menn som ikke kan oppføre seg eller vise grunnleggende respekt, avslutter Markúsdóttir.