(f.v.) Gitte Grønner og Marianne Wiker Steensland fra Renovasjonsetaten og Perolina Klanderud fra Lindeberglokalet var ansvarlige for arrangementet. Foto: Sigrid Ukvitne
Ombruksuka 2019

Gav bort gratis sportsutstyr

I anledning Ombruksuka 2019 arrangerte Lindeberglokalet gi-bort-kveld for vintersportsutstyr.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 16:15

MANDAG KVELD: Flere hundre hadde meldt sin interesse for arrangementet på Facebook, og en halvtime før dørene åpnet var det lang kø utenfor lokalet. 

Fakta: Ombruksuka

  • Arrangeres for fjerde år på rad av Oslo Kommune.
  • Flere bydeler og lokale aktører er med på å lage workshoper, seminarer og å samle inn utstyr som kan gjenbrukes. 
  • Målet med uken er å sette fokus på bærekraftig forbruk og økt ombruk, ifølge Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 sine egne nettsider

Fokus på gjenbruk

Vanligvis brukes Lindeberglokalet til gratis utleie for møter og aktiviteter, og man kan komme hit og få kildesortert det meste. I tillegg er lokalet et sted man kan levere ting til ombruk og ta med seg ting hjem, helt gratis. 

Det er første gang et slikt bruktmarked blir arrangert her.

– Vi har fått inn mer enn vi trodde. Alt er hentet fra Grefsen og Ryen Gjenbruksstasjon, sier Perolina Klanderud. Hun arbeider med flere av de sosiale arrangementene som blir holdt i Lindeberglokalet.

– Alt som gis bort her er jo fullt brukende, og ikke i dårlig stand. Det er fint at noen kan få nytte av ting andre ikke vil ha lenger, legger kollega Gitte Grønner til.

Noe for alle


Alexander fant akkurat det han lette etter. Foto: Sigrid Ukvitne

Alexander (15) tok turen i håp om å finne et snowboard til vintersesongen.

– Det er en bakke nærme der jeg bor hvor vennene mine og jeg har tenkt å stå litt i. Og så skal jeg ha sesongkort i Jerikobakken i år, så å få dette brettet gratis er supert, sier han.

Andre tar med seg bøker, ski og staver.

– Dette var veldig vellykket. Det hadde absolutt vært fint å gjøre det igjen, avslutter Klanderud.