Folk strømmet til Oslo Impro Festival

Programmet ved årets Oslo Impro Festival var dobbelt så stort som i fjor. Aldri før har de hatt så mange gjester.
Mandag, 4 november, 2019 - 14:25

29.oktober til 3.november ble Oslo Impro Festival holdt på Chateau Neuf for tredje år på rad. Siden den første festivalen i 2017 har gjester fra hele verden strømmet til Oslo for å se forestillinger, eller for å lære mer om improvisasjon. Terje Brevik, styremedlem og grunnlegger av festivalen, forteller at utviklingen har vært spesiell. 

– Den første festivalen var egentlig helt tifeldig. Det startet med program fra onsdag til søndag, og nå har vi utvidet til en full uke, forteller han. 

Utvidet program

Festivalen ble utvidet med to dager for å få plass til det nye programmet, og de ble nødt til å bruke to scener samtidig i år, Lillesalen og Teaterscenen. Antallet forestillinger doblet seg fra 13 til 28, det ble lagt til flere workshops, og enda flere internasjonale instruktører besøkte festivalen.

– Vi er veldig glade i mangfold, så noe som er ekstra fint med årets festival er at vi har en deilig blanding av fire mannlige- og fire kvinnelige instruktører, avslutter Brevik. 


Den amerikanske improgruppen, Wrench in a Bucket, sammen med Terje Brevik Foto: Agusta Magnusdottir

Framtiden til festivalen

Det er usikkert hvorvidt festivalen kommer til å utvides i 2020 også. Brevik forteller at det gikk fint i år fordi de fikk mye hjelp av de frivillige, men de tjener ingen penger på festivalen. Selv om de har mange dyktige folk, blant annet fra Impro Neuf, så er de aller fleste ute i full jobb i tillegg til å jobbe med festivalen. 

– Forberedelsene startet i vår, og ballen har bare rullet siden da. Det er veldig gøy å jobbe med festival, men det krever også mye arbeid, sier Brevik. 

Impro Neuf får støtte fra Samskipnaden i Oslo (SiO), men en egen finansiell støtte til festivalen får de ikke. Brevik forteller at Oslo Impro Festival er drevet av frivillighet, og alle inntektene står de selv for. Festivalstyret jobber uten betaling, og det er en av grunnene til at det vil bli vanskelig å gjøre festivalen enda større enn hva den var i år.