Kjøttdisken i kjøttforretningen Strøm-Larsen er fylt opp før julehandelen setter igang. Foto: Julie Horpestad

Fortsetter å spise kjøtt tross klimakrise

Nye tall fra Ipsos viser at 6 av 10 gjør lite eller ingenting med kjøttinntaket av hensyn til miljøet.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 11:55


Jan Strøm Larsen sier de ikke har gjort endringer i kjøttbedriften, men at de tenker i nye baner. Foto: Julie Horpestad

Til påstanden jeg spiser mindre kjøtt fordi det er bra for miljøet, svarte 6 av 10 at de gjør lite eller ingenting med kjøttinntaket av hensyn til miljøet. Ipsos gjennomførte undersøkelsen på vegne av Orkla, hvor det ble gjennomført 1000 webintervjuer i løpet av oktober 2019. 

Leder for Grønn Ungdom Oslo, Nora Selnæs, er ikke overrasket over tallene. Hun tror noe av grunnen til at folk ikke gjør noe med kjøttinntaket av hensyn til klima handler om vaner. Erlend Westad, som ikke har endret kjøttvanene sine, er enig med Selnæs. 

 

Jan Strøm-Larsen, daglig leder for kjøttforretningen Strøm-Larsen på Thorsov, har ikke merket noe til mindre kjøttsalg tross større kjøttfokus. Han sier kjøttfokuset kommer til syne i diskusjoner med kunder.