Medieviter- og humorforsker Kai Hanno Schwind holdt innledning på de to visningene på Vika Kino på tirsdag. Foto: Marie Karlsen

«Friends» fyller 25 år

Medieviter- og humorforsker Kai Hanno Schwind tror den amerikanske TV-serien kommer til å være populær lenge.
Mandag, 25 november, 2019 - 12:50

Tirsdag 19. november holdt Vika Kino i Oslo 25-års jubileum for TV-serien Friends. Her ble det vist fire utvalgte episoder, inkludert eksklusive intervjuer og klipp som aldri før har blitt vist. Det var også Friends-quiz i etterkant av visningene.

Tror serien kommer til å være populær lenge 

Medieviter- og humorforsker Kai Hanno Schwind (43) holdt innledningstalen. Schwind er førsteamanuensis på Høyskolen Kristiania. Ved siden av dette har han, sammen med Simone Knox, skrevet en bok som heter Friends - A Reading of the Sitcom.

Utvalgte episoder

1. The One Where Monica Gets A Roommate

2. The One With The Black Out

3. The One With The Birth

4. The One Where Ross Finds Out

I et intervju med Journalen forklarer han hvorfor han tror serien fortsatt er populær, hva som kan være problematisk med serien i dag og hvor lenge han tror serien kommer til å være populær. 

– Jeg tror Friends kommer til å bli populært lenge, sier Schwind.

Det at humoren er karakterbasert, er ifølge ham en av grunnene til at serien fortsatt er populær. Den varme tonaliteten i serien er også grunn til dette, mener han. I tillegg kan scenografien være en av grunnene, fordi den gjør at seerne føler seg inkludert. 

Likevel mener han at måten homofile og transpersoner fremstilles i serien, kan være problematisk i dag.