4700 lærere på stevne

Fredag og lørdag ble Studenthuset fylt opp av barnehagelærere og lærere. Målet var økt refleksjon hos de deltagende.
Fredag, 1 november, 2019 - 14:56

Fredag 1. november og lørdag 2. november går Østlandsk lærerstevne av stabelen, et stort fagseminar hvor bygg P52 på OsloMet Pilestredet fylles av 4700 barnehage- og barneskolelærere for å lære og se nye ting knyttet opp mot nettopp barn i ung alder. 

Utstillere på stand

Dagene fylles av forskjellige fagseminarer og det er et eget stand-område hvor utstillere viser frem produkter og tjenester de tilbyr for barnehage og skoler.

Kirsten Tschudi og Bjørg Astri Slettum fra Forut er av de som står på stand for å snakke med de deltagende. De er med for å vise frem prosjektene de driver med:

– Vi i Forut er en bistandsorganisasjon, og har blant annet et pedagogisk opplegg for barnehager og skoler. Dette er jo en kjempemulighet for oss å få vist oss frem, sier Tschudi.


Kirsten Tschudi og Bjørg Astri Slettum står på stand for å skape oppmerksomhet rundt bistandsorganisasjonen Forut. – I år har Klaus Sonstad laget masse nye barnemusikk til aksjonen, det er veldig gøy! Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Stort oppmøte

Det er mange som rusler rundt på standene, og blant de 64 utstillerne varierer det fra digitale leketøy til rovdyrskole. Styreleder i Østlandsk Lærerstevne, Linn Annita Uttersrud, sier organisasjonen ønsker å gi muligheten til ny kunnskap for de påmeldte.

– Kursstevnet er for alle som jobber med barn, både barnehagelærere og lærere. Vi ønsker at de skal føle seg inspirert og at kursene bidrar til å gi deltakerne økt refleksjon, sier Uttersrud.

 


En av standene selger leker for barn ned i skolealder. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Barneaksjonen

Tschudi og Slettum gir ut suppe på sin stand. Prosjektene Forut jobber med er blant annet bistandsprosjekter i tre land i Asia og tre i Afrika, hvor barnerettigheter, kvinner og likestilling, og rus står som fokus og utviklingsideer.

– Vi jobber mest med kampanjeavdelingen og barnehageaksjonen, hvor det er med 1300 barnehager i året. Årets aksjon er med Nanah fra Sierra Leone, hvor barna skal lære om å være barn i et fattig land.


Tschudi og Slettum gir ut smaksprøve på suppe på sin stand. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

 

Emneord: