Øyunn Bryn Iversen (30) er gründer for konseptet Morning Beat. Det siste året har arrangementene vært nærmest utsolgt hver gang. Foto: Caisa Linea Hagfors

Storsuksess for teknodans før jobb

Klokken halv syv tirsdag morgen møtte 250 fremmede på dansegulvet før jobb, skole og barnehage. "Morning Beat" blir stadig mer populært.
Onsdag, 27 november, 2019 - 12:36

Det er snart tre år siden gründerne av Morning Beat, Marjana Bøstrand (30) og Øyunn Bryn Iversen (30), sparket i gang morgentechno-prosjektet sitt. De ønsket et alternativt dansegulv som ikke var fullt av rus, samtidig som de ønsket å nyte god techno- og psytransmusikk. Da de startet kunne de telle omlag 50 venner på dansegulvet. Nå møter omtrent 250 fremmede mennesker opp på arrangementene deres, som foregår hver tredje tirsdag. 

Hentet inspirasjon fra utlandet

Idéen om morgendansing kom opprinnelig fra et tiltak Bøstrand hadde blitt kjent med da hun bodde i London. Der inviterte organisasjonen Morning Glory tidligere rusmisbrukere til å overnatte sammen i et lokale, og deretter våkne opp sammen og danse. Dette skulle gi de tidligere rusmisbrukerene det som mange av de manglet etter et langt liv med rus: fysisk nærkontakt. Bøstrand og Iversen lot seg inspirere av konseptet, men valgte å lage sin egen vri på det. Arrangementet er åpent for alle og har et utpreget forkus på miljø. De serverer vegansk frokost, og tilbyr blandt annet nedbrytbart glitter og ballonger. 

Emneord: