Sammen for en varmere vinter

Kirkens bymisjon forbereder seg på vinteren, både gjennom institusjonene sine og deres årlige aksjon "årets varmeste dag"
Onsdag, 6 november, 2019 - 10:39

Selvom det er den 1. november blir dagen kalt for Norges varmeste dag. På denne dagen deler Kirkens bymisjon ut tusenvis av hjemmestrikka skjerf til de som måtte trenge det. 

Per Frogner er seniorrådgiver i organsisasjonen. Han er stolt over det viktige arbeidet organisasjonen gjør, og hvor mye de har vokst de siste årene. Kirkens bymisjon er nå tilgjengelig i over 50 byer og tettsteder rundt om i landet

– Skjerfene symboliserer varme og omsorg, Et hjemmestrikka skjerf er både psykisk og fysisk varmende. Man sier at man alltid tenker på noen når man strikker, og når man strikker disse skjerfene så tenker vi på dem som ikke er like heldige som oss, sier Frogner

Lider bak lukkede dører

Det er én måned igjen til jul, og det begynner å bli kaldere ute. Osloborgerne pakker seg inn i ull og skjerf. Men hva gjør de som er på gata?

– Når det blir innmari kaldt vil folk inn. Man kan faktisk fryse ihjel i Oslo hvis man ikke har det riktige sikkerhetsnettet rundt seg. Men det stilner litt også hos oss. Folk vil ikke være ute og mange klarer å finne seg steder å sove og være. Men mange lider bak lukkede dører på vinteren, sier Frogner. 

Kirkens bymisjon ønsker å utfordre de lokale myndighetene til å ha gode akutte tilbud for når det blir kaldt. De ønsker at mennesker som sliter når det er kaldt ute skal kunne få den helt grunnleggende humanitære hjelpen de trenger, ikke bare i storbyene, men også i bygdene rundt i landet.

En voksende organisasjon

Kirkens bymisjon er stor organisasjon som har holdt på med sosialt arbeid i Oslo siden 1855. Organsisasjonen finnes nå over hele landet. Slagordet “rom for alle” representerer Kirkens bymisjons ønske om et mangfoldig og respekterende samfunn der ingen skal bli utelatt.

- Visjonen vår er å at mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, uansett livssituasjon, legning og tro. Vi har mange godt utdanna sosialarbeidere, helsepersonell, teologer og mange forskjellige fagretninger som vi jobber med. En stor del av det vi gjør er via instutisjoner og behandling, forteller Frogner