ANNAS SPISERI: Selvom det ikke blir en kjøttfri dag finnes det mange gode vegetartilbud. Foto: Sofie Knobel Breiby

Kjøttfri kantinemat på OsloMet

Byrådet i Oslo går inn for å halvere kjøttforbruket i kommunens kantiner og institusjoner. OsloMet fokuserer på vegetaralternativer men har foreløpig ingen planer om en kjøttfri dag i uken.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:50

Den siste tiden har det blitt populært med “kjøttfri mandag” hos flere kantiner. Nå som kjøttforbruket skal halveres, etter den nye politikse plattformen til byrådet i Oslo, må kantinene etterhvert kutte ned på kjøttet.

OsloMet har prøvd koseptet “kjøttfri mandag” for noen år siden, uten særlig suksess. SiO som drifter kantinen forteller at det ikke er noen planer om å gjeninnføre dette. Vegetar- og veganalternativer er likevel tilgjengelig hver dag.