Ungdom engasjerer seg mer og mer for en av de største utfordringene vi står overfor i dag, nemlig klima. Foto: Anastasia Møyland

Utstilling om klimaendringer

Med et ønske om å la publikum få oppleve at de er en del av naturen, ble det arrangert en utstilling på Nobels Fredssenter.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 14:01

Tirsdag 19.11. ble det arrangert en utstilling på Nobels Fredssenter som handlet om klimaendringene, naturen og oss mennesker. I utstillingen ”KlimaLab” ble besøkende invitert til å utforske og diskutere verdens største utfordring. For har våre holdninger til naturen egentlig noe å si for klimaet?

– For å lage denne utstillingen, hentet vi inspirasjon fra en utstilling i Barcelona som het ”After the End of the World”. Vi ønsket å sette et søkelys på klima, la publikum få oppleve at de er en del av det og med på å finne løsninger i klimautfordringen, forteller utstillingssjef Liv Astrid Sverdrup. 


Klimakrisen kloden står overfor er et problem som angår hver og en av oss. Klimaendringene kan føre til både krig og konflikt, nettopp fordi at i sårbare områder kan enkelte dyre- og plantearter bli borte. Da vil det bli vanskeligere å dyrke mat og leve av jordbruk, noe som vil øke faren for sultkatastrofer. Foto: Anastasia Møyland.

 


Illustratøren som hovedsakelig jobber med barnebøker og tekstiler, Renate Thor, fikk i oppdrag av Nobels Fredssenter å utvikle et verk rundt klimakrisen. Denne maleprosessen pågikk i hele april 2019, og det har tatt form mens publikum besøkte KlimaLab utstillingen. Foto: Anastasia Møyland

 


For mange kan klimakrisen virke overveldende. Det er både mange små og store elementer som skal spille sammen for at vi skal klare å løse denne krisen. Likevel spiller absolutt alle en rolle i det store bildet. Hvert eneste bidrag teller. Foto: Anastasia Møyland

 


Det er mange som ikke vet hvor de skal starte når det gjelder klimakrisen. Det er også mange som tenker at deres bidrag uansett ikke vil hjelpe noe. På KlimaLab-utstillingen kunne man skrive sitt forslag om hvordan en kan starte for å bidra til å redde kloden. Foto: Anastasia Møyland

 


– Denne installasjonen er et konkret resultat av vårt prosjekt omkring å lage en uferdig utstilling og la publikum lage den. Den konkrete installasjonen handler om flyskam og er laget av to 15 år gamle jenter, sier Liv Astrid Sverdrup. Foto: Anastasia Møyland