Det var mindre enn 10 personer i kinosalen for å se på de dødes tjern, bare 4 dager etter premieren.

Knallhardt kritikk mot De dødes tjern

Den nye filmen til Nini Bull Robsahm ble ikke møtt med så mange positive tilbakemeldinger etter premieren.
Onsdag, 6 november, 2019 - 12:41

Den nyeste filmen til Nini Bull Robsahm er inspirert av den gamle romanen De dødes tjern skrevet av André Bjerke i 1942. Filmen fikk knallhardt kritikk av norske anmeldere og redaksjoner. Den nyeste versjonen av De dødes tjern ble lansert 1. november. Da journalen dro til Saga kino for å finne ut hva folk synes av filmen, var det mindre enn ti personer i salen. 


Romanen ble filmatisert første gang av Kåre Bergstrøm i 1958. Foto: Amir Ali Zare

Lave terningkast

NRK P3 skrev i sin anmeldelse av filmen at “Filmen er svært fint fotografert, men grøssene er for svake og skremmetaktikken er for enkel og historiens store avsløring er veldig lett å lese.” skriver NRK. Både NRK og VG gir filmen terningkast tre.

Dagbladet gir filmen terningkast to og skriver at ”(..)mye tid brukes på indre bilder fulle av helt ordinære horroreffekter”. De beskriver videre at det brukes for lite tid på det som burde vært truende, som skogen og tjernet. 


Mathias Mortensen mente at filmen var ikke skummelt og levde ikke opp til forventningene. Foto: Amir Ali Zare

Misfornøyde seere

Journalen dro til Saga kino for å høre hva publikum synes om filmen.

– Nei, jeg synes ikke det var skikkelig bra. Det var ikke veldig mange skrekkscener, så de prøvde å gjøre det skummelt med musikken. Skrekkscenene var forutsigbare og man kunne gjette hva som kom til å skje, sier Mathias Mortensen. Han gir terningkast to til filmen.

– Filmen var helt grei, men det var ikke noe særlig skummelt, sier Jamal Singh og gir terningkast 3 til filmen. 

Emneord: