Fretex-butikken i Universitetsgata er en av butikkene som tilbyr konseptet. Foto: Ingvild Lunde

Gir halve salgssumen tilbake til giver

Konseptet kaller de "Pre-loved by Fretex".
Mandag, 25 november, 2019 - 13:27

Fretex åpnet nylig for kommisjonssalg i to av sine butikker i Oslo. “Pre-loved by Fretex” går ut på at personen som gir produktet får 50 prosent av salgssummen. Den resterende summen går til Fretex og blir støtte til Frelsesarmeens arbeid for sosial hjelp. Konseptet er inne i en testperiode, og målet er å utvide til flere butikker i landet dersom det blir en suksess.

Vil møte etterspørselen

Kjedeleder i Fretex Kristin Hareide forteller at kunder ofte er ute etter skjulte skatter når de besøker butikkene.

– Kunder vil gjerne finne kvalitetsvarer, og vi ønsker å møte etterspørselen ved å åpne opp for kommisjonssalg, sier hun.

Fretex vil gjerne at flere skal gi klær og gjenstander av god kvalitet til Fretex. De forstår at selgeren ofte vil sitte igjen med noe av summen selv.

– Hvis folk synes at dette er gøy og ønsker å bidra på denne måten, så synes vi at det er veldig positivt, sier Hareide.

– Et godt alternativ

I dag finnes kanaler som Finn og Tise, som er tjenester hvor folk kan selge klær og gjenstander på egenhånd. Hareide håper at Fretex sitt kommisjonssalg kan være et godt alternativ til tross for at det er mye konkurranse.

– Når man selger gjennom andre kanaler må man ha en dialog med kjøperen, avtale prøving av varene, og eventuelt sending i posten. Hvis man velger å selge gjennom oss så tar vi oss av alt dette, sier Hareide.

– Vi håper at det gjør at folk velger å selge varene sine gjennom oss framfor andre kanaler, avslutter hun.

Håper Fretex lykkes

Bror William Stende, bransjedirektør for faghandel, mote og fritid i Virke, tror at Fretex sitt nye konsept vil være aktuelt på lik linje med andre kanaler.

– Det er kjempepositivt at det settes fokus på å få klær til å leve lenger. Det er bra at noe av klærne Fretex samler inn kan selges på det norske markedet, sier han.

Stende håper Fretex lykkes med dette prosjektet. 

Emneord: 
Tags: