Liniker har på kort tid rukket å bli en av Brasils mest fremtredende artister. Foto: Vilma Taubo

Liniker debuterte på Osloscenen

– Vi er her for å dele kultur. Vi er her for å dele en annen del av livet, sier vokalisten i Liniker e os Caramelows.
Mandag, 4 november, 2019 - 10:16

Det brasilianske bandet Liniker e os Caramelows, Liniker og karamellene, debuterte på Cosmopolite scene torsdag kveld. 

– Jeg vil dele kjærlighet og omsorg på en måte som gjør at man ikke nødvendigvis må prate sammen, men bare føle, sier vokalisten Liniker før konserten.  

Egen konsert

Alexandra Archetti Stølen, Oslo Worlds hovedarrangør, var storfornøyd etter festivalens åpningskonsert tirsdag. Liniker syntes også konserten var helt spesiell. 

– Jeg var på scenen med alle disse kvinnene, hvor hver og én av dem opptro med hjertet sitt og delte det de ønsket å dele. Det var helt fantastisk, og jeg kommer ikke til å glemme det, sier Liniker. 

To dager senere spiller hun og bandet sin første konsert med det nye albumet, på Torshovs internasjonale musikkscene. 


Liniker startet bandet sammen med venner. De ble først kjent med sangen Zero, som gikk viralt på nettet. Foto: Vilma Taubo

Musikk med en samfunnsmessig brodd

Temaet for årets musikkfestival er Utopia. Arrangør Alexandra Archetti Stølen sier at det virket spennende å kunne dykke inn i dette temaet og putte det inn i en verdenskontekst.

– Jeg tror at da vi begynte å tenke på Utopia som tema, så var det både fordi vi bor i et land som for noen kanskje fremstår som en utopi fordi vi har så mange goder. Samtidig så lever vi i en verden som er dystopisk og vi står ovenfor veldig mange store utfordringer, sier Stølen.

I tillegg til konserter er det lagt opp til flere samtaler i løpet av uken. 

– Jeg er veldig glad for at vi får til den miksen. Det er jo selvsagt også veldig knytta opp mot vårt formål, som er å presentere musikk av høy kvalitet fra hele verden med en samfunnsmessig brodd, sier hun. 


Bandet på åtte ble dannet Araraquara i 2015. Foto: Vilma Taubo


Dans og jubel preget konserten torsdag kveld. Foto: Vilma Taubo

Musikken og politikken

Liniker vokste opp i Araraquara, i delstaten Sao Paulo i Brasil. Etter at hun sto fram som transkvinne har de politiske forholdene forandret seg mye. 

– For meg er det veldig vanskelig å alltid skulle fortelle folk om situasjonen, fordi Bolsonaro ikke engang vil at folk som meg skal leve. Han får mer makt hver gang vi sier hans navn. Jeg har foretrukket å snakke mer om bra ting, og om meg. Å kunne få rom til det. Fordi jeg må alltid prate om ham, men han ville aldri pratet om meg, sier Liniker.

Hun påpeker samtidig viktigheten av å invitere artistene inn i rom der de kan prate i fellesskap, slik som festivalen har lagt opp til. 

– De er viktige fordi vi kommer ned fra scenen og inn i det ordentlige livet hvor vi deler ideer. Møtene med artister utenfor scenen skaper en menneskelig måte å se oss selv på. Det handler ikke bare om Liniker som sanger eller låtskriver, men Liniker som en person med en visjon, avslutter hun.


– Én sang til?, spør Liniker. – Tua, tua, tua, roper publikum. Foto: Vilma Taubo


Publikum beveger seg i takt med bandet. Foto: Vilma Taubo


Soularven fra Brasil og USA pustes til live i det brasilianske bandet Liniker e os Caramelows, skriver Oslo World. Foto: Vilma Taubo


Fernando TRZ på keys (f.v.), Márcio Bortol på tverrfløyte og Liniker Barros på vokal. Foto: Vilma Taubo

 

 

 

 

Emneord: 
Tags: