Nestleder i Studentparlamentet, Marius Toresen, håper de tillitsvalgte på OsloMet formidler parlamentets viktighet i innspurten til valget. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Lite kunnskap om Studentparlamentet

Dagen før stemmefristen vet få hva de stemmer på.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 16:27

Bannere, epost og bolleutgiving har ikke vært nok til å inkludere alle studentene på OsloMet. Da Journalen tok turen rundt på campus, viste det seg at selv om mange har fått med seg at valget foregår, er det få som vet hva det innebærer.

Flere av studentene i tredje klasse på journalistikklinjen har ikke blitt gjort oppmerksom på at valget foregår i det hele tatt. De er enige om at bolleutgiving på vei til forelesning ikke nødvendigvis er rette måten å treffe de på. Derimot var det flere fra fakultetet for helsevitenskap som var klar over valget.


Fysioterapistudentene Tobias Berg, Martine Flakk, Maia Lande og Niklas Blomberg er alle klar over Studentparlamentsvalget. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

 

Lite kunnskap

Journalen har snakket med elever fra alle fakulteter på campus Pilestredet. Av 42 spurte, visste 32 at det foregår et valg. Av 39 spurte, hadde kun 7 stemt. Av 34 spurte følte kun 4 at de hadde oversikt over hva Studentparlamentet egentlig gjør.

Marius Toresen, nestleder i Studentparlamentet, sier at tallene ikke overrasker han. Dette selv om både parlamentet og kandidatene har lagt ned mye jobb for å spre ordet.

– Med tanke på at OsloMet er en stor institusjon med over 20500 studenter, er det vanskelig å nå ut til alle. Vi har gjort mye, med både klasseromsbesøk og stands flere dager i stemmeperioden, sier Toresen-


Marius Toresen håper stemmeprosenten går opp fra fjoråret. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Skuffende 

Toresen synes det er dumt at folk ikke vet hva Studentparlamentet gjør, men at så lenge de tillitsvalgte vet hvem og hva parlamentet driver med, er det greit nok. 

– Det viktigste er at de tillitsvalgte vet hvem vi er og hvem de skal henvende seg til for å få riktig hjelp. Så lenge klassen har en god tillitsvalgt og denne vet hvordan systemet fungerer, er vi fornøyde, sier nestlederen.