Ilustrasjonsbilde: Snøkanon i Holmenkollen Foto (arkiv): Ken Opprann

Miljøoppgraderinger i Holmenkollen

Nye lyssystem og oppgradert snø-produksjonsanlegg gjør Holmenkollen mer miljøvennlig.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 18:25

Oslo Kommune melder tirsdag i en pressemelding at det er gjennomført oppgraderinger av Holmenkollen Nasjonalanlegg i forkant av årets skisesong. Oppgraderingene, som er gjort med fokus på miljø, omfatter arenaens lyssystemer og anlegg for snøproduksjon. 

Arbeidet innebærer at lysanlegget har blitt modernisert og at anlegget for snøproduksjon er utvidet. Det betyr mer og bedre lys for brukerne, og at snøen kan produseres lokalt, i stedet for å måtte fraktes ut i løypa med hjullastere og dumpere fra eksterne depoter, skriver kommunen i pressemeldingen.

Brukere vil kunne nyte godt

Kommunikasjonssjef i kultur- og idrettsbygg Haakon Berg Jensen sier til Journalen at arbeidet er sluttført i denne omgang. Driftspersonell og brukere vil kunne nyte godt av arbeidet som har pågått.

På spørsmål om kostnadsrammen for prosjektet sier Jensen at det foreløpige arbeidet med å utvide snøproduksjonanlegget har en kostnadsramme på 1,7 millioner kroner.


Haakon Berg Jensen Foto: Pressefoto/privat 

Økt tilgjengelighet

Til slutt sier Jensen at utvidelsen av snø-produksjonsanlegget vil gjøre at en større del av løypenettet vil bli raskere og tidligere tilgjengelig enn foregående år.

Kommunen uthever også i pressemeldingen at de ved å oppgradere lysanlegget fra eldre lyssystemer til et LED bassert system vil de nå ha bedre strømforbruk og en lengre levetid på lysene.

Emneord: