Stor debut for unge kunstnere

NoNation inviterte til kunstutstillingen "MAYA x DAWID", der de presenterte de unge kunstnerne Maja Olsen Berglund (20) og Dawid Jaroszek (19).
Torsdag, 21 november, 2019 - 10:47

På CYAN studio, i Jens Bjelkes gate i Oslo, ble det denne helgen avholdt en gratis tredagers kunstutstilling. Her var det nykommerne Maja Olsen Berglund og Dawid Jaroszek som viste fram deres moderne kunstverk gjennom en rekke bilder, materialer og klær.

 

Nye satsinger 

Berglund og Jaroszek er blant to av satsingene til det kreative kollektivet NoNation, bestående av managere, musikkprodusenter, artister og kunstnere. De forteller at de har valgt å satse på disse kunstnerne grunnet deres originalitet. 

– Vi ser klart at disse her gjør noe unikt, de jobber mye og det er interesse for kunsten de produserer. Vi har rett og slett troa, sier Amir Zarei, managing partner. 

 

Visuell kunst

Planleggingen av kunstutstillingen har foregått lenge, men det var først på torsdag de startet med oppsettet. På veggene i studioet hang det kunst laget digitalt, klær og malerier. Maja Berglund bringer med moderne, visuell kunst som er inspirert av kubismen. 

– Jeg har vært interessert i kunst siden barnehagen. Storesøsteren min tegnet hele tiden og fikk meg til å starte. Interessen mistet jeg aldri, sier Berglund. 

Dawid Jaroszek beskriver kunsten sin som spirituell, eller psykedelisk. Den går mye ut på forskjellige fargekombinasjoner og mønstre. 

– Jeg prøver å gjøre kunsten min unik. Gjennom kunsten prøver jeg å uttrykke tvil og spørsmål for å få folk til å bli mer åpensinnet og tenke gjennom flere svar enn bare ett, sier Jaroszek.

 

Fornøyde kunstnere


For både Dawid Jaroszek og Maja Olsen Berglund har det kommet flere muligheter etter utstillingen. Foto: Dina Palos

I tre dager var det mulig å komme og se utstillingen MAYA x DAWID. Både fredag og lørdag kunne man så dra videre på de offisielle etterfestene på Tusj Oslo og Gamla Beat Bar & Bakhage. Utstillingen var en suksess for Maja Berglund og Dawid Jaroszek.  

– Jeg var superfornøyd med åpningen. Jeg forventet at det ville bli litt færre folk etter hvert, men det var jo helt stappa hele kvelden. Vi har fått høre mye positivt om kunsten vår, sier Berglund.

Under utstillingen var det også muligher for å bestille og kjøpe noe av kunsten. Til sammen solgte de rundt 10 bilder. Prisene er på alt fra 2000 til 15 000 kroner.