Etter flere år med underskudd har Platekompaniet stengt flere av sine butikker. Foto: Ingvild Lunde

Nordmenn foretrekker strømmetjenester

Det siste året har Platekompaniet måttet stenge flere av sine butikker.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 12:22

Mens strømmetjenestene fortsetter å vokse, sliter butikker, som platekompaniet, med å holde følge. 

Liv Hagen mener at det er en naturlig utvikling, som man ikke kan stoppe. 

– Jeg bruker strømmetjenester fordi jeg impulsivt kan få lyst til å høre en lydbok eller se en film. Det er lettvint å kunne lete det opp der og da, i stedet for å gå å kjøpe dagen etter, sier Hagen. 

Mange foretrekker netthandling

Tall fra Statista viser at Netflix har hele 158,3 millioner abonnenter. Selskapet har vokst seg større, med økende antall abonnenter hvert år siden 2011. Likevel har Netflix de siste årene fått større konkurranse. Flere av de norske tv-kanalene har siden lansert sine egne strømmetjenester, senest denne måneden ble Disney plus lansert i USA. 

– Jeg synes det er vanskelig, debatten om fysiske butikker og nettshopping, men mange handler på nettet og vi trenger ikke like mange butikker. Det er leit for kjøpesentrene og butikkene, men det er fremtiden, sier Hagen. 

Line Sofie Flaate er enig med Hagen. Hun mener det både er enklere og billigere. 

– For butikker som Platekompaniet er det jo selvfølgelig ikke en positiv utvikling, men for oss forbrukere er det kanskje bra. Folk vil ha filmer tilgjengelig med en gang, og slippe å gå ut å kjøpe, sier Flaate. 

 


Line Sofie Flaate er en av mange som benytter seg av strømmetjenester. Foto: Ingvild Lunde

Liker det ikke

Laia Gallardo-Callico er en av de som foretrekker å ha musikken sin og filmene sine fysisk. 

– Jeg liker ikke utviklingen, for å være ærlig. Jeg liker å ha musikken og filmene mine fysisk, så jeg skulle ønske det var flere butikker tilgjengelig. Man vet aldri når nettet skulle finne på å streike, derfor liker jeg å ha det fysisk, så jeg er helt sikkert kan nyte musikk og film når som helst, sier Gallardo-Callico.

Emir Dzinic innrømmer at han selv abonnerer på Netflix, til tross for at han foretrekker å kjøpe filmer og musikk i butikken. Han legger likevel ikke skjul på at strømmetjenester er fremtiden.

– Jeg har Netflix, men jeg har de filmene jeg liker aller best på Blue-Ray. Det jeg liker med å ha filmer på Blue-Ray, er at du kan se på det når som helst, mens på Netflix byttes innholdet ut flere ganger i måneden. Før pleide jeg å handle på platekompaniet på Strømmen senter, nå må jeg til Oslo City for å handle, forteller Dzinic.