Nede i kjelleren på Norges største kampsportklubb. Foto: Eskild Magnussen

Nulltoleranse for vold

Norges største kampsportsenter, Frontline Academy i Oslo, er nøye på medlemmenes holdninger.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:55


Daglig leder Joseph Karim.

Foto: Eskild Magnussen

I forbindelse med en voldsbølge blant unge for to år siden ble det satt søkelys på hvordan ungdom møttes til avtalte slåsskamper på fritiden. For å være best mulig rustet til sammenstøtene kontaktet de kampsportklubber for å lære seg å slåss. Denne høsten har det igjen vært en voldsbølge blant ungdom som har rammet Oslo, men denne gangen med flere tilfeller av noe politiet kaller tilsynelatende uprovosert vold.

Økt pågång

–  Vi har opplevd en større pågang generelt de siste årene. Dette er trolig grunnet den voksende populariteten rundt mma (mixed martial arts), men det er ikke noe som tilsier at det er noe økt pågang blant ungdommer som ønsker å utøve vold, sier daglig leder ved Frontline Academy, Joseph Karim. 

Klubben, som ligger sentralt til i Oslo, er Norges største klubb for kampsport med omlag 1200 medlemmer.

– Det begynner å bli veldig lenge siden jeg har vært borti at medlemmer må utestenges grunnet dårlige holdninger, men det hender fra tid til annen. I noen tilfeller kan det oppdages allerede når man tar telefonen eller de dukker opp i resepsjonen, men de fleste som kommer inn til oss er ganske ydmyke mennesker som er ute etter en morsom treningsform, fortsetter han.

Mer enn bare trening

Karim mener også det å bedrive kampsport kan hjelpe ungdommer til å få bedre struktur og disiplin i hverdagen.

– Vi ser at mange av ungdommene blir mer selvsikre og trygge på seg selv, får gode venner gjennom treningen, samt får utløp for mye energi. Sjansen for at disse ungdommene er ute og finner på noe tull er nok mye lavere enn ungdom som ikke har noen faste fritidsaktiviterer og et godt sosialt nettverk.

Han er også tydelig på den harde linja klubben fører på slåssing i offentligheten.

– Vi praktiserer nulltolleranse for voldsutøvelse blant våre medlemmer. Dersom det kommer til vår kunnskap at et medlem helt sikkert har vært involvert i slike aktiviteter tar vi en prat med medlemmet og terminerer medlemskapet omgående, avslutter Karim.

 

Emneord: