KØ: Kundene venter tålmodig på å få hente varene sine. Foto: Andreas Brattåker Støyva

"Rettferdig konsum" på St.Hanshaugen

På søndag arrangerte REKO-ringen St.Hanshaugen sin første vareutlevering i november.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 14:19

Parken på St. Hanshaugen er som regel livløs og grå på denne tiden av året. Unntaket er annenhver søndag, når lokale matvareprodusenter og kundene deres fyller parken for å slå et slag for realistisk konsum. 

Det finske konseptet “REKO-ring” har virkelig fått fotfeste her i landet. REKO kan beskrives som et matfellesskap i et begrenset geografisk område. For REKO-ringen på St.Hanshaugen er det ikke nødvendigvis bare et matfellesskap, men også et sosialt fellesskap.

Handelsmetoden fremmer bærekraftig forbruk. Maten er kortreist, og kommer ofte i minimalistisk og miljøvennlig emballasje.