Biljardbordet innerst på Samfunnet Bislet er til salgs. Foto: Tobias Schildmann Mandt

Samfunnet Bislet må selge biljardbordet

Samfunnet Bislet har sett seg nødt til å legge ut biljardbordet til salgs.
Onsdag, 6 november, 2019 - 12:24

Lederen for Samfunnet Bislet, Eirin Gjerding Østensen, har sammen med styret tatt avgjørelsen om å forsøke å selge biljardbordet. Foreningen har hatt biljardbordet i flere år, men har funnet ut at det rett og slett blir for lite plass til å beholde det.

Ikke nok plass


Leder for Samfunnet Bislet, Eirin Gjerding Østensen. Foto: Tobias Schildmann Mandt

– Vi selger det fordi vi ikke har stort nok rom for det. Det er hovedproblemet vårt, forteller Østensen

Veggene på Samfunnet er fredet, og gjør det dermed vanskelig med omorganisering for å få god nok plass til bordet. De fleste andre rom er uegnet til å ha et biljardbord slik som det er nå.

– Man trenger jo faktisk en og en halv meter på hver side av biljardbordet for å spille, så det blir faktisk bare for knapt med plass, i hvert fall når folk har drukket, påpeker Østensen.

Biljardbordet har også vært en relativt stor utgift for Samfunnet. Biljardkøller ødelegges, kuler blir stjålet og duken til bordet må byttes av og til. Østensen anslår at de bruker omtrent 5-10 tusen hvert år på å vedlikeholde biljardbordet.

Selges vekk

Samfunnet Bislet

  • Samfunnet Bislet er Oslo-studentenes sosiale alibi og er et naturlig samlingspunkt for studenter.
  • I dag tilbyr Samfunnet Bislet konserter, ukentlige onsdagsquizer, stand up, brettspillkveld, studentfest, impro, forteller-kvelder og samarbeid med andre studentforeninger.

Kilde: SiO

Østensen forteller at selv om bordet har en del år rundt beltet, er det et veldig fint bord, da spesielt trearbeidet.

– Så nå er det en i styret som har ansvar for å selge biljardbordet vårt, og et par andre ting. Vi har blant annet bestilt litt feil blekktonere vi må bli kvitt, i tillegg til stikkvester, dartspill og barkrakker. Akvariet fikk vi solgt forrige uke, etter at fisken vår Eivind, som vi hadde i fjor, døde.

Østensen forteller at de har bestemt seg for å sette prisen til 25 000 kroner.

– Er det noen som har vist interesse enda?

– Nei det er det ikke.

Nytt prosjekt

– Vi fikk faktisk tillatelse til å lage miniscene her i dette rommet. Det er jo en del foreninger som kommer innom, og spør blant annet om scene og høyttalere. Så nå prøver vi å møte etterspørselen.