Tekst og foto:
Slik unngår studentene matsvinn
Årlig kastes det nesten 350 tonn spiselig mat i Norge. Flere studenter velger å bekjempe matsvinn i hverdagen.
Onsdag, 6 november, 2019 - 14:52
Hvert år kastes over 350 tonn mat i Norge. Oslo kommune var den første kommunen som ble med i deltagelsen #Kuttmatsvinn2020. Målet er å redusere matsvinn med tjue prosent hos deltakende serveringssteder.
Det har blitt viktig å bli med i miljødebatten, og flere studenter fokuserer på hvordan de kan bidra med å bekjempe matsvinn på dagsorden.
Journalen har tatt en prat med studenter ved OsloMet om hva deres tanker rundt matsvinn er, og hvordan man kan bekjempe det.
Den hellige måned
Den hellige måned
Når solen har gått ned, samler muslimer over hele verden seg for å innta dagens første måltid sammen.
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
I år er det 400 år siden Oslo brant. En ny utstilling viser gjenoppbyggingen av byen.
Får slankesprøyter av fastlegen
Får slankesprøyter av fastlegen
Maja Cvetkovic (20) setter Wegovy-sprøyten i magen hver torsdag. Spesialist mener resept-praksisen er problematisk.
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Matsvinnutvalget har kommet med nye forslag for å minske matsvinnet i Norge. Kirkens Bymisjonen en av dem som har igangsatt tiltak.
I trange tider fyrer nordmenn mer i peisen. Samtidig feies det færre piper enn før.