LOs internasjonale utvalg viste sin støtte til demonstrantene. Foto: Sofie Nordsveen Hustad

Stor demonstrasjon for det chilenske folk

Mange demonstranter møtte opp på Jernbanetorget i Oslo for å støtte protestene i Chile.
Onsdag, 6 november, 2019 - 11:11

2.oktober, ble det holdt en demonstrasjon på Jernbanetorget i regi av Comunidad Chemaya. De ønsket å vise solidaritet med det chilenske folk, og deres kamp for rettferdighet og likhet. Nina Skranefjell, fra LOs internasjonale utvalg i Oslo, var en av de som holdt appeller under demonstrasjonen.

– Denne voldelige regjeringen frykter sitt eget folk. De sender landets hær på fredelige demonstranter som kjemper for rettigheter og sosial likhet, forteller Skranefjell

Chile topper listen

En undersøkelse fra BBC viste at Chile toppet listen over sosiale og økonomiske forskjeller. Opptøyene og prostestene startet i Chiles hovedstad Santiago den 18.oktober. Protestene kom som følge av økte kollektivtransportpriser, men utviklet seg raskt til å handle om andre sosiale og økonomiske problemer.

President Sebastian Piñera erklærte unntakstilstand og sendte landets hær mot demonstrantene. Nå krever chilenerne at regjeringen og staten tar ansvar for alle angrep og brudd på menneskerettigheter mot det chilenske folk.

 

Emneord: