Studenter lærer seg å strikke mens Eva Kittelsen hjelper til. Foto: Kinga Jarzabek

Strikkekurs på OsloMet

På torsdag ble det holdt et gratis strikkekurs for OsloMet-studenter. Kurset ble holdt av Eva Kittelsen.
Mandag, 25 november, 2019 - 11:17

11 studenter møttes i Pilestredet 52 torsdag kveld for å lære seg å strikke. Eva Kittelsen stilte opp med alt fra kjeks til garn til alle som møtte opp. De aller fleste studenter hadde lite til ingen erfaring med strikking fra før, og kom for å lære seg en ny ferdighet.

Ikke stor oppmerksomhet

Eva Kittelsen holder strikkekurs for OsloMet-studenter to ganger i løpet av et skoleår: en gang om høsten, og en gang om våren. Det har hun gjort i tre år. Interessen for disse kursene er ganske stabil, men det kommer også litt an på alt fra været til hvor tett opp i eksamensperioden kurset holdes. Kittelsen innrømmer likevel at hun gjør for lite for å spre ordet om workshopen sin. 

– Jeg deler arrangementet på min side, men jeg når ikke ut til målgruppen for workshoppen. Det er mest de på det internasjonale kontoret som legger det ut på Facebook som et event, forteller Kittelsen.

Deler norsk kultur

Kurset ble holdt på engelsk ettersom de fleste som deltok var utvekslingsstudenter. Kittelsen er glad for å ha mulighet til å komme og dele kunnskapen sin med studentene. 

– Jeg liker veldig godt å undervise, dele ting og være i interaksjon med mennesker. Det er hyggelig å dele ting fra norsk kultur med forskjellige folk fra ulike steder, sier hun. 

 

Neste kurs kommer vil bli holdt i løpet av vårsemesteret.