Smalhans bringer den amerikanske mattradisjonen rundt Thanksgiving til sin full-bookede restaurant denne uken. Foto: Cecilie Helgedal

Bærekraftig Thanksgiving til Oslo

Torsdag 28. november bringer restauranten Smalhans de amerikanske Thanksgiving-tradisjonene til det norske middagsbordet. Bordreservasjoner for kvelden er fullbooket.
Tirsdag, 26 november, 2019 - 12:20

Siden 2013 har Smalhans feiret Thanksgiving med fullsatte bord. Tradisjonen tro, er det også i år fullbooket. 

– Det er helt fullt hos oss på torsdag, men det er mulig å sitte i baren å spise uten reservasjon. Likevel anbefaler vi å være tidlig ute, ettersom det som regel blir fullt der også, sier daglig leder, Geir Kristian Næss. 

Høytidsfeiringen blir holdt mellom klokken 16 og 18 på torsdag, og de besøkende har bordet i 90 minutter slik at flest mulig skal få ta del i feiringen. 


I 2015 fikk Smalhans utmerkelsen “Bib Gourmand” av Michelin-guiden, som utdeles for å servere smaksrik mat til lav pris. Foto: Cecilie Helgedal

Bærekraft i fokus

Lava Oslo er medarrangør og står for driften av Smalhans, blant mange andre restauranter. De uttaler selv at de har diversitet og bærekraft i fokus i sine prosjekter. 

– Vi ønsker å skille oss ut ved å tilby rene, naturlige og ekte råvarer, skriver Lava Oslo. 

Klassiske husmannsretter

Smalhans skriver selv om arrangementet at de denne høsten ønsker å sette fokus på de klassiske husmannsrettene. På menyen under Thanksgiving-feiringen er blant annet kalkun med cornbread, husets stuffingspesial, søtpoteter og saus - etter amerikansk tradisjon. 

Kalkun to-go

– Vi har også take-away, slik at mat er det uansett mulig å få, sier Næss. 

I tillegg til bordplass til 80 personer i restauranten, og ti personer i baren, kan det også bestilles take-away. Næss forklarer at det kun er denne torsdagen de serverer Thanksgiving-middag.