Vil fortelle menn sine historier

Stine Sandnes har intervjuet menn i alle aldre om hvordan det er å være mann i 2019. Søndag 24. november hadde forestillingen "Mannemonologene" premiere på Sentralen.
Mandag, 25 november, 2019 - 14:22

– Jeg tror en del forskning støtter meg hvis jeg sier at en del menn sliter med å søke hjelp hvis de sliter psykisk, sier Stine Sandnes, manusforfatter og regissør. Hun har tidligere hatt suksess med forestillingen “Kvinnemonologene”.

I 2017 skrev Dagbladet Magasinet at selvmordsraten hos menn er tre ganger så høy som hos kvinner. I Sandnes sitt andre teaterstykke ønsker hun å sette menn sine historier på agendaen. 

Forestillingen består av tolv monologer, der de ulike karakterene står i hver sin utfordrende situasjon. Det kan være å være 40 år og jomfru, å være homofil og skulle komme ut av skapet, eller å ha en spiseforstyrrelse, for å nevne noen eksempler.

En av skuespillerne er Julian Karenga. Han tror menn bør bli bedre på å snakke om ting som er vanskelig.

– Jeg har vokst opp med guttekultur hvor man ikke skal gråte i offentlighet eller snakke for dypt om seg selv, sier han.

Journalen fikk komme på en av de siste øvelsene før premiere. Se videoen for å høre mer om Sandnes og Karenga sine tanker om forestillingen, og for å se noen av skuespillerne i aksjon.