Illustrasjonsbilde. Foto: Miquel Lleixà Mora, Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ulønnet arbeid på nattestid

Natt til søndag 27. oktober gikk vi over til vintertid. Flere sykepleiere som jobbet denne natten fikk ikke betalt for den ekstra timen.
Onsdag, 6 november, 2019 - 09:33

 

Natt til søndag 27. oktober klokken 03:00 ble klokken stilt en time tilbake. For de som jobbet nattevakt kan dette bety en ulønnet time. 

 

Jobber gratis på natten

Ellen Gløersen er en av mange sykepleiere som jobbet nattevakt denne natten. Hun jobber faste vakter på Spesialsykehuset for epilepsi i Sandvika (SSE), som ligger under Universitetssykehuset i Oslo. Hun blir ikke betalt for den ekstra timen. 

– Jeg har jobbet det natten utallige mange ganger, og aldri fått betalt, sier Ellen Gløersen. 

Hun har blitt fortalt at det jevner seg ut, noe hun hevder det ikke gjør da hun har jobbet nattevakter i mange år men aldri jobbet den korte natten når vi snur klokken fram igjen. 

Ellen Gløersen har nå prøvd å søke om å få denne timen til avspasering, men hun er usikker på om dette kommer til å gå igjennom. 

– Alle som jobber den lange natten er frustrerte. Hvem er vel interessert i å jobbe gratis på natten?, spør Gløersen. 

 

Norsk Sykepleierforbund 

Norsk Sykepleierforbund (NSF) er fagorganisasjonen for autoriserte sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsesøstere og sykepleierstudenter. De arbeider for medlemmenes interesser og rettigheter knyttet til blant annet lønn, arbeidstid, ansettelser og pensjon. 

Arvid Libak, kommunikasjonssjefen i NSF, forteller at nattevaktsarbeid under flytting av klokka er et tema for lokale parter. 

– Vi kjenner til at noen finner løsninger lokalt, mens andre mener dette jevner seg ut over tid. Dette fordi man tenker at mange av de som i høst jobber en time mer, jobber en time mindre når klokken flyttes fram på våren, sier Libak. 

 

 



 

 

Emneord: