Rundt 100.000 kvadratkilometer har blitt svidd av i Australia, og det kan bli enda verre. Foto: Conondale National Park/Wikimedia Commons

Advarte om katastrofale branner i 2020

12 år gammel klimarapport forutså brannene som nå skjer i Australia.
Tirsdag, 14 januar, 2020 - 13:01

I 2008 bestilte den australske regjeringen en klimarapport som viser seg å ha advart om brannene som nå herjer i landet. Forskeren bak rapporten oppfordret til handling mot klimaendringer allerede da, og er lei seg for at han ikke fikk gjennomslag.

Brannene som skjer i Australia er de mest katastrofale landet noen gang har opplevd, og likevel advarer forskere om at det kan bli verre. Det er flere mennesker som har mistet livet på grunn av brannene. I tillegg har over en milliard dyr enten dødd eller blitt skadet i brannene. 

Fredag 17. januar arrangerer Grønn ungdom Vestfold og Telemark en klimastreik for Tønsberg rådhus med spesielt fokus på brannene i Australia. Arrangøren skriver at brannene i Australia er et av mange bevis på at klimakrisen er her, og at vi må ta handling fortest mulig. De mener Norge fortsatt tar vedtak som skader klimaet. 

 

Emneord: 
Tags: