Isen med tyggegummi i bunn kommer tilbake etter 8 år av markedet. Foto: Jonas Thorstensen

Comeback for folkefavoritt

80-tallsisen kommer tilbake i butikkene i februar.
Fredag, 17 januar, 2020 - 11:40

De populære isen “Kræsj pink” kommer offisielt tilbake til dagligvarebutikker over hele Norge, etter flere underskriftskampanjer og opprettelsen av Facebook-gruppen “Vi som ønsker Kræsj pink tilbake i butikken”. Nå har stemmene til de 24 000 medlemmene av gruppen blitt hørt.

Isen ble lansert for første gang i 1986 av Diplom-Is, og fantes i butikkene frem til 2012. Marketing- og produktutviklingsdirektør i Diplom-is Anne Borgen Sturød, forteller at Diplom-is ikke lenger hadde den riktige maskinen til å produsere isen. Det var grunnen til den plutselige stoppen i produksjon.

Det viktigste for medlemmene i Facebookgruppen var at isen skulle ha den samme gule tyggegummien i den blå pinnen, og at smaken på isen skulle være den samme som den var i 42 år.

– Vi har ruget på hemmeligheten i lang tid, og oppskriften skal være den samme originale som den var før, forteller Sturød.

Senest torsdag kveld ble det gjort en undersøkelse under et innlegg på Instagram på hvor stor interesse det faktisk var for å få isen tilbake. Innlegget har for øyeblikket over 340 000 likes. 

Emneord: 
Tags: