BrewDog gastrobar på Grünerløkka i Oslo tilbyr det kjøttfrie alternativet "Meatless Mondays" Foto: Sofie Sanni Nøstdahl

Yngre spiser mer rødt kjøtt enn eldre

Den yngre generasjonen er verstingen på rødt kjøtt, til tross for deres engasjement for å spise mindre kjøtt.
Onsdag, 15 april, 2020 - 21:18

Forskerne Annechen Bahr Bugge og Frode Alfnes skrev i en forskningsrapport at de unge i dag spiser mer kjøtt enn hva den eldre generasjonen gjør. Journalen tok turen til gastropuben BrewDog på Grünerløkka, og snakket med Sarah bak bardisken. Puben tilbyr det de kaller «Meatless Mondays», hvor de har rabatt på vegetarisk mat. Sarah peker på at slike tilbud vil det bli mer av i fremtiden.

— Jo mer det vokser i popularitet, jo bedre er det for miljøet, sier hun.

Ulik tilnærming 

På en dagligvarebutikk på Bislett, snakket Journalen med personer i forskjellige aldere. Blant dem var Filip (20), som har prøvd seg på en vegetariansk diett de siste 2 ukene. Han forteller at han ikke føler seg så tung lenger, og sier at han kommer til å fortsette med å spise kjøttfri mat.

— Først og fremst var det bare to uker med familien min, men jeg tenker å se hvor lenge jeg kan holde på.

Andre på butikken sier at de er klare over at det blant annet er skadelig for miljøet å spise mye kjøtt, men at de allikevel velger å ikke motstå en god burger.

— Det er jo godt da, smiler OsloMet-student Hans William (20).