Kjøttproduktene ble også analysert for arsen, bly, kadmium og kvikksølv, som er helseskadelig for mennesker. Foto: Ole Georg Pettersen/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Ni av 24 produkter feilmerket

Flere kjøttprodukter inneholder mer salt enn det som er opplyst i merkingen.
Onsdag, 15 januar, 2020 - 12:21

Havforskningsinstituttet har på vegne av Mattilsynet analysert hvilke næringsstoffer som faktisk finnes i en rekke kjøttprodukter. Mattilsynet har merket seg flere produkter der saltinnholdet er 20 prosent høyere enn oppgitt. 


Seniorrådgiver Ellen Kielland i Mattilsynet (Foto: Mattilsynet)

– Det vil alltid være naturlig variasjon av næringsstoffer i produktene, og det er vanskelig å oppgi en eksakt saltverdi i et produkt, men i ni av 24 produkter var det over 20 prosent mer salt enn det som var oppgitt i næringsdeklarasjonen, sier seniorrådgiver Ellen Kielland i Mattilsynet i en ny pressemelding

Mattilsynet mener det er viktig at saltinnholdet er merket korrekt. Helsemyndighetene har en strategi for å redusere saltinntaket blant nordmenn.

I studien har Havforskningsinstituttet analysert grillpølser, kjøttpølser, wienerpølser, kjøttkaker, kjøttboller og karbonader for næringsstoffer som fett, karbohydrater, protein, vitaminer og mineraler. 

Emneord: