Illustrasjonsfoto. Foto: Anna Rut Tørressen

Rekordmange private grunnskoler

I 2019 var det 261 private grunnskoler i landet.
Onsdag, 15 januar, 2020 - 11:18

Over halvparten av alle nye grunnskoler er private, ifølge en fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå.

Siden 2009 har antallet private grunnskoler økt med 62 prosent i Norge. Ifølge en artikkel fra utdanningsdirektoratet er det i gjennomsnitt lagt ned 55 skoler i året, samtidig som det er opprettet 25 nye. De fleste skolene som blir lagt ned, er offentlige, og den største reduksjonen er i småkommuner. Nedleggelsen skyldes ofte at man vil bygge større og mer sentrale skoler.

Skolepolitiker Martin Henriksen (Ap) sier til Nationen at fellesskolen er truet når private skoler stadig får større plass. Han mener at det er viktigere å sikre skolen som en felles arena hvor elever møtes på tvers av bakgrunn. 

Roy Steffensen (Frp), som leder Stortingets utdanningskomite, sier til Nationen at kvaliteten er det viktigste, og at det ikke er noe grunn til å bekymre seg over om skolen er offentlig eller privat. 

 

 

Emneord: 
Tags: