Sjefredaktøren i det danske mediehuset Politiken risikerer fengselstraff for å ha publisert ulovlig bok. Foto: Sten Dueland (CC BY-SA 2.0).

Sjefredaktør i Politiken risikerer fengselstraff

Dansk etterretningstjeneste PET krever en hardere straff for sjefredaktøren Christian Jensen.
Tirsdag, 14 januar, 2020 - 13:31

Politiken melder at Eksra Bladets sjefredaktør Poul Madsen er innkalt som vitne i den pågående rettssaken mot Politikens redaktør.

Danmarks radio meldte at JP/Politikens Hus og sjefredaktør Christian Jensen ble idømt bøter på 100.000 og 50.000 kroner i januar i fjor. Det er fordi de gikk i strid mot forbudet om å offentliggjøre boken ‘Syv år for PET’.

Boken som ble skrevet av journalisten Morten Skjoldager inneholder intervjuer av den tidligere sjefen for PET Jakob Scharf. Der skal Scharf ha uttalt seg om ting han var forpliktet til å ikke omtale. PET meldte Morten Skjoldager og Jakob Scharf til politiet. Københavns Byrett bestemte da at boken skulle bli ulovlig å utgi. 

PET mente at dommen til JP/Politikens Hus og sjefredaktør Christian Jensen ikke var avskrekkende nok, og anket derfor dommen. De krever at Christian Jensen idømmes fengselstraff, og JP/Politikens Hus skal betale en dom på 15 millioner kroner.