Marsjerer for kvinners rettigheter

Vi Tror Deg-stiftelsen er ikke fornøyd med rettssystemets behandling av voldtektssaker.
Mandag, 20 januar, 2020 - 13:42

Lørdag var gatene i Oslo sentrum fylt med entusiastiske mennesker klare for å marsjere for kvinners rettigheter. Demonstrasjonstoget gikk fra Yongstorget til Stortinget. Arrangementet er stilt i stad av Women’s March Norway - March for Our Human Rights. 

Masjeringens tema “March for Our Human Rights”, omhandler temaer om selvbestemmelse over egen kropp. Appellene handlet derfor om abortrettigheter og reproduksjonsrettigheter, samtykke til seksuell aktivitet, medisinsk behandling og klimarettferdighet. 

Vi Tror Deg-stiftelse, var en av de mange organisasjonene som deltok på marsjeringen. De var der for å vise sin støtte. 

– Alt for mange voltekter blir henlagt. Systemet ikke er optimalt, forteller June Holm fra Vi Tror Deg-stiftelsen.

Hun mener at det er for mange mørketall i Norge, for mange er redd for å ikke bli trodd. Derfor syntes hun det er viktig å vise at Vi Tror Deg-stiftelsen er tilstede. Videre forteller hun at det er et problem at så mange blir frikjente etter voldtektsrettsaker. I tillegg er det en alt for lang rettslig prosess , som mange voldtektsofre ikke vil gå igjennom.

– Derfor er det utrolig viktig å vise sin støtte for mennesker i denne situasjonen, og til de som kan komme i denne situasjonen seinere. 

Vi Tror Deg-stiftelsen synes alle temaene som ble tatt opp, er utrolig viktige.