Norges første coronapasient bor i Nordens Paris. Foto: Nicolas Holvoet (Flickr: (CC BY-NC-SA 2.0))

Coronaviruset har kommet til Tromsø

Onsdag kveld ble det kjent at en kvinne i Tromsø har testet positivt på coronaviruset. Befolkningen i Tromsø reagerer.
Fredag, 28 februar, 2020 - 10:39

Onsdag kveld opplyste Folkehelseinstituttet om at en kvinne i Norge har testet positivt på det mye omtalte coronaviruset. Kvinnen er bosatt i Tromsø, og hun har vært i karantene i sin egen bolig siden hun kom hjem fra Kina.

Overraskende 

Nyheten om at coronaviruset har kommet til byen berører innbyggerne. Linnea Buktenes studerer til å bli grunnskolelærer ved Universitetet i Tromsø. Hun sier at hun i utgangspunktet ikke var veldig urolig, men at hun merker at folk rundt henne er bekymret.

– Folk snakker om det hele tiden, og det bekymrer meg, sier Buktenes.

Buktenes ble veldig overrasket da hun fikk vite at koronaviruset hadde kommet til Tromsø.

– Jeg har lenge tenkt at det ikke var sjans i havet at det kommer hit, sier hun.

Ønsker å holdes anonym

Lærerstudenten mener likevel at det var riktig at den smittede kvinnen ble sendt hjem fra Kina. Coronapasienten har tidligere sagt at hun ønsker å holdes anonym, noe Buktenes viser forståelse for. 

– Ingen vil være kjent som den personen som dro med seg coronaviruset til Norge. Dersom dette utvikler seg, og vi opplever dødsfall i Norge som følge av dette, vil det være lett å skylde på vedkommende, sier Buktenes.

Tromsø var forberedt 

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen fortalte i en pressekonferanse på onsdag at Tromsø kommune har vært forberedt på en mulig hendelse i forbindelse med coronaviruset.

– Vi har en pandemiplan, og vi har rutiner som det er informert om og gitt opplæring i. Vi har personell som har fått opplæring og som har øvd. Vi har også det utstyret vi trenger, sa Kristoffersen.

Emneord: