Grünerløkka er én av de fire bydelene hvor kriminaliteten er størst. Foto: Astrid Westvang (CC BY-NC-ND 2.0) Flickr
Oslo verst i landet

Disse bydelene har mest kriminalitet

Tolv prosent av all kriminalitet i Norge skjer i Oslo-bydelene St. Hanshaugen, Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 13:17

I fjor ble det begått 36.000 lovbrudd i Oslo-bydelene St. Hanshaugen, Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo. Det utgjør nesten tolv prosent av all kriminalitet i Norge, melder Aftenposten. Tallene er hentet fra kriminalstatistikken for Oslo. I underkant av fire prosent av Norges befolkning bor her.

Narkotikahandel er den største grunnen

Narkotikaproblemer knyttet til dette området er hovedforklaringen. Akerselva som går gjennom bydelen Sagene, har lenge vært kjent som møtested for salg og kjøp av rusmidler.

–  Vi har et stort narkotikaproblem i Oslo. Med så mange rusavhengige og så stor narkotikaomsetning, kommer også andre typer kriminalitet som vold, ran, trusler, salg og forstyrrelse av offentlig ro og orden, sier politiinspektør Tore Soldal, leder av Enhet Sentrum i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Stor tillit til politiet

En undersøkelse publisert den 28.01.2020 av Politiet, viser at 93 prosent av innbyggerne i Oslo politidistrikt likevel føler seg meget eller ganske trygg der de bor og ferdes. 

– Den høye trygghetsfølelsen viser at Asker, Oslo og Bærum er trygge kommuner å bo og ferdes i. Det skal det fortsatt være, sier politimester Beate Gangås.