Google Maps har bursdag og fyller 15 år på lørdag. Illustrasjonsbilde: Julia Listau

Google Maps fyller 15 år

Snart får verktøyet nye funksjoner.
Fredag, 7 februar, 2020 - 12:03

Det var NTB som omtalte saken først. 

8. februar er det 15 år siden Google Maps ble lansert. Den gang ble det lansert som et verktøy hvor man kunne navigere seg fra sted til sted. I dag har Google Maps over 1 milliard brukere fra hele verden, og er langt mer enn et navigasjonssystem.

Nytt utseende 

I går fikk Google Maps-appen et splitter nytt design etter den nyeste oppdateringen som er tilgjengelig både for iOS og Android. Et nytt app-ikon hører også med på oppdateringen. Det nye ikonet skal gjenspeile 15 år med Googles kartlegging av verden. 

Nye funksjoner

De nye funksjonene er laget for å kunne brukes i farten. Funksjonene vil blant annet være informasjon om temperatur, sikkerhetstiltak og antall vogner på kollektive transportmidler. I tillegg vil det være mulig å sjekke tilgjengeligheten for funksjonshemmede om bord på ulike transportmidler verden over. 

 

Emneord: