Artisten OnklP mottar applaus fra publikum under Inkluderingsdugnaden. FOTO: Jan Richard Kjelstrup/ASD (CC BY 2.0) Flickr.

Hele Norges onkel slipper album

Rapperen Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP, har sluppet nytt album i dag.
Fredag, 28 februar, 2020 - 11:39

OnklP har sluppet et nytt album med sitt eget navn som tittel, Pål Tøien, etter tre år uten større prosjekter fra artisten. Siste albumet kom i 2017 med navnet Gamle Hunder, Nye Triks

Rapperen fra Lillehammer fikk sin debut med Johnny Engdal Silseth, kjent under artistnavnet Jaa9, i 2003, med Bondegrammatikk - The Mixtape. Duoen var også medlemmer av hiphop-kollektivet Dirty Oppland

Siden den gang har OnklP sluppet til sammen 12 album over en periode på 15 år. Både som soloartist og gjennom samarbeidet med Jaa9, i tillegg til Oslo Ess som sammen med OnklP dannet OnklP & De Fjerne Slektningene. 

Millioner av streams

Gjennom OnklP sin lange karriere, har artisten vartet opp med gode tall i form av strømninger. Som soloartist er hans mest strømmede låt “Helt Ærlig”, der han har et gjestevers i sangen til popartisten Morgan Sulele. Sangen fra 2019 fikk over 12 millioner streams på Spotify. 

I sitt samarbeid med Jaa9 har duoen blitt legendariske skikkelser innenfor norsk hiphop. Deres mest strømmede låt på Spotify er “Glir Forbi” fra Sellout!-albumet i 2009. Låten har i skrivende stund blitt strømmet over 8 millioner ganger på Spotify. 

OnklP sitt samarbeid med rockebandet Oslo Ess resulterte i den mest strømmede låten i hans karriere. Den massive hiten “Styggen på ryggen” har nå over 23 millioner strømninger på Spotify, og tok opp et alvorlig tema som angst og depresjon.

Prestisjefylte priser for OnklP

I løpet av sin karriere har OnklP mottatt Alarmprisen sammen med Jaa9 for Sjåre Brymæ, fått prisen som Årets liveartist med De Fjerne Slektningene i 2014, samtidig som “Styggen på ryggen” ble omtalt som årets beste og sterkeste norske låt av VG i 2014. I tillegg fikk OnklP Edvard-prisen i 2015 for tekst til musikk. “Styggen på ryggen” ble nominert til årets hit under Spellemann i 2014, samtidig som albumet Slekta II ble nominert i klassen urban.

Senere vant OnklP P3-prisen på P3 Gull i 2017. 

Nedenfor er en oversikt over alle OnklP sine albumprosjekter de siste 16 årene. 

OnklP Jaa9 & OnklP OnklP & De Fjerne Slektningene
Det kunne vært deg (2005) Sjåre brymæ (2004) OnklP & De Fjerne Slektningene (2014)
Pål Tøien (2020) Bondegramatikk (2008) Slekta II (2014)
  Sellout! (2009) Slekta III (2015)
  Geir (2011)  
  Diskoteket Er Stengt (2014)  
  Føkk Ferie (2015)  
  Gamle Hunder, Nye Triks (2017)  

 

Emneord: