Foss videregående skole er en av de 28 skolene som får skolemat i løpet av det neste året. Foto: Aksel Korneliussen

Innfører skolemat i Oslo

I løpet skoleåret 20/21 innfører byrådet i Oslo et daglig gratis måltid til alle elever på videregående skole.
Onsdag, 5 februar, 2020 - 12:11

I løpet av skoleåret 20/21 vil det serveres i overkant av tre millioner skolemåltider til 16 500 elever. Det melder Oslo kommune.

Byrådsleder Raymond Johansen sier at skolen har et langt større samfunnsoppdrag enn å stille opp med klasserom og lærere. Ved å innføre skolemat er målet å gi en bedre ungdomshelse, økt motivasjon og bedre konsentrasjon.

– Det skal bidra til å bygge et sterkere fellesskap mellom elevene og sikre at alle får i seg et sunt måltid i løpet av skoledagen, sier Johansen.

Da det første forslaget ble lagt frem i oktober 2019 meldte Dagbladet at alle måltidene skal være kjøttfrie. Rauand Ismail fra MDG understreket at forslaget også handler om inkludering. Han ønsker at alle elever skal få servert den samme maten.

– Da er det åpenbart at måltidet bør være vegetarisk, sier Ismail, og legger til at vegetarmaten også kan være billigere.

I tillegg til skolemat, ønsker byrådet en større ungdomssatsing ved å gi midler til 800 nye sommerjobber for ungdom. For å gi bedre tilgang til kulturarrangementer skal barn og ungdom få gratis inngang til Oslo kommunes museer.