Joika: Fra metall til papp. Foto: Clare_and_Ben (CC BY-NC-ND 2.0)

Joikakaker i pappemballasje

Nå forsvinner den ikoniske hermetikkboksen.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 12:26

I en pressemelding publisert i dag morges opplyser Nortura om at de har investert 50 millioner kroner i ny pakketeknologi. De bytter ut emballasjen på nesten 4 millioner hermetikkbokser med kartong for langtidsholdbar mat. Dette skal kutte Co2-utslippene fra emballasjen med inntil 80 prosent.

Videre i pressemeldingen forsikrer Nortura om at produktene fortsatt vil ha den samme gode smaken. De regner med å spare omtrent 300 tonn metall på omleggingen, opplyser Børsen

Jubileum

Joika fyller for øvrig 60 år i 2020, og de nye boksene kommer i salg fra uke 8. Konsernsjef i Nortura SA, Anne Marit Panengstuen, er fornøyd med løsningen.

– Denne løsningen gir oss et mindre klimaavtrykk da kartongen kommer fra fornybare ressurser, den er resirkulerbar på en mindre krevende måte for forbrukeren og vi får veldig store utslippsinnsparinger på transport.

Nettstedet Godt.no opplyser om at den nye innpakningen vil føre til at holdbarheten blir noe kortere – mens den klassiske metallhermetikken hadde en holdbarhet på fem år, vil de nye papp-pakkene ha en holdbarhet på to år.

Ifølge Panengstuen vil den flatpakkede pappemballasjen være såpass plassbesparende, at de vil spare ni av ti lastebiler på inntransporten av emballasjen. 

Emneord: