Bodybuilding miljøet har blitt mer populært de siste ti årene. Foto: Dina Palos

Lite fokus på gutter og kroppspress

33 prosent av menn er ikke fornøyd med eget utseende
Fredag, 14 februar, 2020 - 15:11

Kristin Gjelsvik vant prisen for årets sterke stemme under Vixen Awards 2019. Under talen hennes på prisutdelingen var det mye snakk om jenter og kroppspress. I forbindelse med den ble det holdt en debatt på NRK hvor fokuset var jenter og kroppspress, hvor guttene ikke ble nevnt. 

33 prosent av menn er ikke fornøyd med utseende, skriver frisky.no. Psykolog Tine Færch forteller at kroppsidealet har hele tiden vært i endring, men i dag er det prestisje å vise at man kan kontrollere seg gjennom mat og trening. Det er generelt mindre snakk om gutter og kroppspress, og Journalen har besøkt Haralds gym og Oslo handelshymnasium for å høre deres side av saken. 

 

 

Emneord: