De under 30 leier gjerne utstyr for å spare penger og miljø, tror markedsdirektør i Klarna. Foto: Bergans

Vil leie klær i stedet for å kjøpe

En av fire unge ønsker å leie klær og sports- og friluftsutstyr framfor å kjøpe det. Dette for å spare både miljø og penger, tror markedsdirektør i Klarna.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 14:00

I følge en undersøkelse utført av Klarna sier 23 prosent av de under 30 år at de heller ønsker å leie sports- og friluftsustyr enn å kjøpe det. Dette står det i en artikkel fra NTB.

– Dette er en stor internasjonal trend som for alvor er i ferd med å innta Norge. Det ser vi klart hos en rekke av våre nettbutikker. De unge ønsker å leie, både fordi det kan være smartere rent økonomisk, men de ønsker også å være bærekraftige samtidig som de har det siste innenfor både mote og sportsutstyr, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad til NTB. 

Stor interesse for leie av parkdresser og turutstyr

Den norske utstyrsleverandøren Bergans tester utleie av både parkdresser, telt, klær og annet friluftsutstyr og har stor tro på at denne trenden vil vokse seg sterkere.

– Kunder som leier hos oss gjør dette både fordi de tenker bærekraft, men også fordi det  er praktisk samt at det er god økonomi i det. I stedet for å kjøpe seg et fullt sett med turutstyr og klær til den ene årlige fjellturen, kan du leie det. Alternativet er ofte å kjøpe billigere utstyr som kan forringe hele naturopplevelsen, sier Bergans bærekraftsansvarlige.