Nordmann smittet av koronavirus i Italia

Nordmann smittet av coronavirus

Norsk student i Italia er smittet av coronavirus, bekrefter Folkehelseinstituttet.
Onsdag, 26 februar, 2020 - 15:35

I følge den italienske avisen Corriere Fiorentiono skal en norsk student i 20-årene være smittet av coronaviruset. Dette bekrefter Folkehelseinsituttet 26. februar i en pressemelding. 

Har fly for å hente nordmenn hjem 

Overlege Torgun Wæhre ved Oslo Universitetssykehus, har uttalt seg i en artikkel på VG.no om at de har fly som kan hente hjem nordmenn om det skulle være behov for det. Likevel er det er en vurdering som må tas fortløpende. I stiuasjonen med den norske studenten er det Utenriksdepartementet og Folkehelseinstituttet som må svare.

Test nummer to 

Den norske studenten skal ha bodd i Italia siden August, og blitt testet for coronaviruset på et sykehus i Italia. Likevel melder italienske helsemyndigheter at det er viktig å skille mellom positive tester og bekreftede tilfeller. Det er kun de som tester positivt i test nummer to som blir regnet som et smittetilfelle. I følge avisen skal studenten ha hatt feber i natt, men feberen har gått ned og formen er bedre idag. 

 

 

 

 

 

Emneord: