Norsk Vinkelnermesterskap og Junior Wine Award 2020 gikk av stabelen i helgen. Foto: Doniree Walker (CC BY-NC-ND 2.0)

Norsk vinkelnermesterskap 2020

Francesco Marzola kan kalle seg Norges beste vinkelner etter seieren i Norsk Vinkelnermesterskap denne helgen.
Torsdag, 6 februar, 2020 - 14:58

Søndag 2. februar var det duket for finale i Norsk vinkelnermesterskap, i regi av Norsk Vinkelnerforening og Cuvage. Konkurransen fant sted på Scandic Hotel St. Olavs Plass og på Edderkoppen Scene. Mesterskapet startet lørdag med kvartfinaler, som inneholdt både en teoriprøve og blindsmaking av vin og sider. Deretter fulgte to praktiske oppgaver.

Under søndagens semifinale var 14 deltakere blitt til 8, og etter flere oppgaver var det til slutt Henrik Dahl Jahnsen, Francesco Marzola, Aleksander Iversen og Maximilian Wilm som gikk videre til finale.

I finalen utførte deltakerne tre ulike oppgaver. Dekantering av vin, korreksjon av vinliste og blanding av klassiske drinker. Finalen inneholdt også et fellesmoment der de gikk gjennom en quiz og serverte musserende vin.

Francesco Marzola, som til daglig har ansvar for vinkjelleren på Park Hotel Vossevangen, trakk til slutt det lengste strået og kunne feire sin første seier etter å ha vært i finalen fire ganger tidligere. I en tekstmelding til Avisa Hordaland forteller vinneren følgende;

– Det var virkelig stas! Jeg har vært i fire finaler før, med to sølv og to bronse - så da var det virkelig kjekt å endelig vinne!

Emneord: